> O U D N I E U W S <

Welkom terug in het jaar 2013

Op deze pagina's vind u de oude gepubliceerde nieuws items.

Maar ook niet alles. Kijk ook eens naar de verslagen van de jaren 2011 , 2012 , 2013 , 2014 , 2015 Of Oud nieuws

Laatste nieuwsVerslag EXCURSIE 29 december 2013
Vogels in de Amsterdamse waterleidingduinen - ingang PANNELAND - VOGELENZANG Groep AWD 29-12-2013

Grote Zaagbekken Op zondag 29 december 2013 organiseerde Vogelwerkgroep Alphen aan den Rijn een vogelexcursie naar de Amsterdamse waterleidingduinen: Mooi en goed vogel- en wandelweer. Droog, zonnig, temperatuur rond de 10 oC en goed zicht. Vanwege het uitblijven van de winter weinig echter wintergasten aanwezig. In de watergangen vinden we wel volop Grote zaagbek en een enkele Brilduiker. In het koude water ligt een grote Snoek de stilletjes de winter af te wachten tot betere tijden. Ook de vele Damherten in hun winterjas geven een mooi winterplaatje tussen de oranje Duindoornbessen. Zangvogels zijn er vandaag weinig: de mezen, Boomkruiper en –klever en een flits van een Vuurgoudhaantje. Opvallend weinig Kramsvogels en zelfs geen enkele Koperwiek. Deze prachtige excursiedag werd afgesloten met een versnapering in uitspanning Panneland, met een terugblik op toch nog 35 vogelsoorten.

Bij deze een kort verslag en tellijst.Een week naar Andalusië. Andalusië

Van 14 tot 22 september 2013 zijn de IVN vogelwerkgroepen Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop op excursie geweest naar Andalusië. Onder leiding van Stef Strik zijn de beste vogelplekken in oostelijk Andalusië bezocht. Er zijn maar liefst 125 verschillende vogelsoorten waargenomen.

Bij deze een kort verslag.

Vogelstreeplijst Andalusië vwg 2013Langweekend Texel Texel131013

Van vrijdag 11 oktober tot maandag 14 oktober zijn we een lang weekend op Texel geweest. In dit zelfde weekend was het Dutch Birding weekend wat de garantie geeft op voldoende en ook bijzondere soorten.
Kijk voor wat mooie beelden op Natuurnieuws Texel, oktober 2013

Verslag en de tellijstNachtzwaluwen op de Veluwezoom
Nachtzwaluw
fotograaf (Gert-Jan Pieterse)

Op zaterdag 23 juni hebben een 9 tal leden geprobeerd nachtzwaluwen te bekijken op de Veluwezoom. Maar helaas zat het weer niet bepaald mee. Buien en redelijk wat wind. Hebben we de nachtzwaluw gezien? Nee, maar we hebben er meerdere gehoord. Door het weer vlogen er maar weinig vogels. We hebben een redelijk aantal gierzwaluwen gezien die geen probleem hebben met de wind. In de bomen was er ook genoeg te horen en er liet zich regelmatig een geelgoors zien. Aan het begin van de avond ging er zelfs een roodborsttapuit goed zichtbaar zitten boven in een struik. Het was in iedergeval gezellig en we hebben weer uitgebreid de laatste nieuwtjes kunnen uitwisselen.
Uitslag tevredenheidsonderzoek 2013

Onlangs hebben wij onder de leden een klein tevredenheidsonderzoek gedaan. Bij deze willen we iedereen die hieraan heeft meegewerkt bedanken. We hebben diverse opmerkingen ontvangen die we zeker zullen gebruiken. Bij deze een kort verslag.


IVN-Vogelwerkgroep Alphen aan den Rijn gaat weer de grens over!

IVN-Vogelwerkgroep Alphen aan den Rijn gaat weer de grens over! Het zonovergoten Andalusië in Zuid-Spanje herbergt vele bijzondere vogelsoorten. Het is een geliefd gebied voor vogelaars, zeker tijdens de spectaculaire najaarstrek. Onder leiding van Stef Strik wordt er een schitterende reis gemaakt waarbij o.a. woudaapje, grijze gors, zwarte tapuit, keizerarend, Kuhls pijlstormvogel en dunbekmeeuw op het programma staan.

Voor meer informatie zie de bijlage. Vogelreis Andalusie september2013


VWG-vergadering 22 januari 2013

9e VWG-vergadering was 22 januari 2013 20.00-22.00 uur
Locatie: De Vlinder Burg. Bruins Slotsingel 15 2403 NC Alphen aan den Rijn
Zie: Verslag 9e jaarvergadering 2012 op 22-1-2013
Jaarverslag 2012 Vogelwerkgroep Alphen
Onderdeel van: