Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zeeuwse eilanden

5 februari 2023 @ 8:00 am - 5:00 pm

De vorige excursie sloten we af bij de Brouwersdam, ditmaal beginnen we hier. Omdat er vaak veel vogels (en meestal ook zeehonden) te zien zijn, is het geen straf om hier nog eens te gaan kijken. Baltsende brilduikers, zee-eenden en met wat geluk een zeldzaamheid als een ijsduiker of zwarte zeekoet. We rijden door naar de Zeeuwse eilanden en komen al snel langs Plan Tureluur, een enorm natuurgebied rondom de doorlopende weg. Duizenden steltlopers, meeuwen, ganzen en eenden dicht bij elkaar in een schitterend brak watermoeras. Ook de omgeving van de Schelpenhoek is zeker de moeite waard met goede kans op ijsvogel en rovers als blauwe kiekendief. We rijden langs de zuidkant van Schouwen, langs de prachtige inlagen richting werkeiland Neeltje Jans en nemen ook hier nog even een kijkje.

kleine zilverreiger blauwe kiekendief
kleine zilverreiger blauwe kiekendief

Gegevens

Datum:
5 februari 2023
Tijd:
8:00 am - 5:00 pm

Organisator

Martijn
Email
vwgalphen@live.nl

Inschrijven excursies:

Ca. 1 – 1,5 week voor de excursie wordt nog een mail gestuurd met de aankondiging en kun je je aanmelden voor de betreffende excursie. Aanmelden kan via: vwgalphen@live.nl

 

Kosten voor carpooling worden onderling verdeeld. Aanmelding vooraf gewenst. Graag doorgeven of u zelf kunt rijden of mee wilt rijden. 

We verzamelen standaard bij Parkeerplaats Golfclub Zegerslootgebied, Alphen.