Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vogels in de omgeving van Rotterdam

22 april 2018 @ 8:00 am - 5:00 pm

Denk je aan Rotterdam, dan denk je vooral aan de stad en niet zo snel aan vogels. De omgeving van Rotterdam biedt echter volop mogelijkheden voor een leuke vogeldag met afwisselende gebieden. We houden de waarnemingen in de gaten en kijken dan welke gebieden we gaan bezoeken. Interessant zijn de nieuwe gebieden rondom Hendrik-Ido-Ambacht zoals de Crezéepolder en de Sophiapolder. De Crezéepolder is een voormalige landbouwpolder die tegenwoordig is ingericht voor wateropvang en natuur. Het natte gebied met ook mooie rietgebiedjes levert de laatste jaren vele mooie waarnemingen op. Bijzonder is ook de Sophiapolder, gelegen middenin de getijdenrivier De Noord. Het gebied met zandplaten en kreken blijft constant veranderen door de invloed van het getij. De voedselrijke gronden werken als een magneet op diverse vogelsoorten. Bij goed weer een ideaal gebied voor een mooie wandeling.

Prog20118_20apr.jpg

We verzamelen standaard bij Parkeerplaats Golfclub Zegerslootgebied, Alphen.

Gegevens

Datum:
22 april 2018
Tijd:
8:00 am - 5:00 pm

Locatie

Inschrijven excursies:

Ca. 1 – 1,5 week voor de excursie wordt nog een mail gestuurd met de aankondiging en kun je je aanmelden voor de betreffende excursie. Aanmelden kan via: vwgalphen@live.nl

 

Kosten voor carpooling worden onderling verdeeld. Aanmelding vooraf gewenst. Graag doorgeven of u zelf kunt rijden of mee wilt rijden. 

We verzamelen standaard bij Parkeerplaats Golfclub Zegerslootgebied, Alphen.