Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marker Wadden

14 juni 2020 @ 8:00 am - 5:00 pm

Als gevolg van het coronavirus komen ook deze excursie van de vogelwerkgroep te vervallen.

De Marker Wadden is een uniek project dat zorgt voor natuurherstel van het Markermeer door de aanleg van eilanden met zand, klei en slib uit het Markermeer. Met een schip varen we naar de Marker Wadden en meren aan op een van de eilanden. Tijdens de vaartocht wordt gespot naar de aanwezige watervogels. Daarna maken we een wandeling en observeren de(broed)vogels die hier zijn neergestreken, zoals sterns, meeuwen en plevieren. Maar ook sommige steltlopers, zoals de kluut, maken zeker hun opwachting. Een van de vogelhutten bevindt zich half ondergronds, waarbij je via een glazen wand het onderwaterleven kunt bewonderen en de vogels op ooghoogte kunt zien.

Prijs: circa € 20- 25 per persoon

 

Voor de excursie Marker Wadden dient u zich aan te melden voor 31 januari. Dit i.v.m.  beschikbaarheid van de boot. De excursie dient ook vooraf betaald te worden, meer info hierover ontvangt u na aanmelding.

Gegevens

Datum:
14 juni 2020
Tijd:
8:00 am - 5:00 pm

Organisator

Stef Strik
Email
Stef.strik@planet.nl

Inschrijven excursies:

Ca. 1 – 1,5 week voor de excursie wordt nog een mail gestuurd met de aankondiging en kun je je aanmelden voor de betreffende excursie. Aanmelden kan via: vwgalphen@live.nl

 

Kosten voor carpooling worden onderling verdeeld. Aanmelding vooraf gewenst. Graag doorgeven of u zelf kunt rijden of mee wilt rijden. 

We verzamelen standaard bij Parkeerplaats Golfclub Zegerslootgebied, Alphen.