> A C T I V I T E I T E N <

Doelstelling - Excursies - Inventarisaties en tellingen - Overig

Uitslag fotowedstrijd 2012
“Vogels in onze omgeving”

De afgelopen maanden heeft vogelwerkgroep Alphen een fotowedstrijd georganiseerd met het thema ‘Vogels in onze omgeving’. Er zijn 48 personen die hebben meegedaan aan de wedstrijd en zij hebben samen ruim 200 foto’s opgestuurd van ruim 40 verschillende vogelsoorten variërend van huismus tot blauwe reiger en van grutto tot porseleinhoen.

De jury bestaande uit Monique Smulders, Erik Taal, Andy de Bruin en Jan Uitzetter heeft onlangs alle ingestuurde foto’s bekeken en beoordeeld en dit heeft de volgende winnaars opgeleverd.

1e prijs Ransuil van Gertjan Onvlee

2e prijs IJsvogel van Wiel Arets

3e prijs Steenuil van Dick van Egmond

De prijzen zijn:

1e prijs de winnende foto wordt geplaatst op de voorpagina van Bont Allerlei het IVN verenigingsblad en het boek Natuurnotities van Monique Smulders
2e prijs het boek Natuurnotities van Monique Smulders
3e prijs Vogelkalender Birdpix 2013.

Er waren natuurlijk nog veel meer inzendingen die de moeite waard zijn en daarom worden er 28 van de ingezonden foto’s getoond op de fototentoonstelling ‘Vogels in onze omgeving’ die enkele maanden in het IVN bezoekerscentrum te zien zal zijn. Wellicht zit uw foto hier ook tussen dus kom zeker een kijkje nemen! De opening is op zaterdag 12 januari om 14.00 uur in het Bezoekerscentrum De Vlinder aan de Burgemeester Bruins Slotsingel 15, 2403 NC te Alphen aan den Rijn.

Eerste prijs

Ransuil Gertjan Onvlee uit Leiderdorp

Tweede prijs

Ijsvogel Wiel Arets uit Alphen

Derde prijs

Steenuil Dick van Egmond uit Bodegraven